Menu

Upgrade tweetraps sturing

Vanaf 2018 worden alle staande warme lucht generatoren standaard in tweetraps of modulerende uitvoering verkocht.

Ook de grotere bestaande VIVOX warmeluchtgeneratoren van pakweg 10 tot 25  jaar oud kunnen kosten efficiënt omgevormd worden naar tweetraps sturing. Dit meestal met behoud van bestaande brander.

Waarom deze aanpassing :

Het vermogen van een warme lucht generator wordt berekend in functie van de laagst mogelijke buitentemperatuur (-10°C) en de maximaal toegestane opwarmtijd voor het gebouw. Dit betekent dat deze generatoren het overgrote deel van het jaar overgedimensioneerd zijn. Door deze luchtgeneratoren modulerend aan te sturen, regelt een microprocessor het vermogen van het toestel in functie van de actuele warmtebehoefte. Hierdoor bekomt men een aantal belangrijke voordelen:

  • Het overgrote deel van de tijd werkt deze luchtgenerator op deellast waarbij deze een nog hoger rendement ( = 96%) bereikt dan de standaard warmeluchtgenerator. Testen bij klanten geven aan dat deze toestellen over een volledig stookseizoen een gemiddeld rendement van 95% behalen.
  • Door tevens het luchtdebiet bij deellast te laten dalen, bekomt men een bijzonder laag elektrisch verbruik en een verlaging van het geluidsniveau met niet minder dan 7 dBA .
  • Door de lagere uitblaastemperatuur bij deellast vermindert de thermische stratificatie, waardoor men minder hoge plafondtemperaturen bekomt en het verbruik nogmaals aanzienlijk daalt. Testen geven een vermindering van de thermische stratificatie met 25% en van het verbruik met 12%.

Projectfoto's

Zoeken op deze website

Niet gevonden wat u zocht?

Neem dan contact op met onze Vivox experts:

Bel: 056 / 711 711 - Mail: info@vivox.be