Menu

Warmterecuperatie

De beste warmterecuperatie bereikt men d.m.v. luchtcirculatie. De koudste lucht bevindt zich steeds onderaan in de leef-, werk- en woonruimte. Warme lucht is lichter en zal dus automatisch stijgen. Wil men een verblijfplaats van 10m hoog op leefhoogte verwarmen van 18 tot 20°C, dan krijgen we aan het plafond al vlug een temperatuur van ca. 28 tot 30°C. Hoe hoger de temperatuur in de bovenste luchtlagen van de verblijfplaats, hoe groter de warmteverliezen door het dak.

Door de aanwezige lucht te laten circuleren d.m.v. plafondventilatoren kan de warme lucht naar beneden gestuwd worden en bereikt men een ideale warmterecuperatie. Testen hebben uitgewezen dat er in hogere verwarmde verblijfplaatsen, temperatuurverschillen kunnen voorkomen van 10°C en meer tussen het hoogste en laagste niveau van de ruimte. Daar hoge ruimten vaak voorzien zijn van slecht isolerende daken, krijgen we nog extra warmteverliezen.

Door de lucht te circuleren en warmterecuperatie toe te passen, kan vrijkomende warmte boven ovens, compressoren, machines, computers, ... en de warmte die vrijkomt van het door de zon verwarmde dakkoepels, ook worden benut.

Bijkomend voordeel van destratificatoren is de snellere opwarming van het gebouw.

Voordelen van VIVOX destatificatie ventilatoren

  • Laag energieverbruik en hoog luchtdebiet 70W voor 12.000m³/h
  • Regelbaar in snelheid om tochthinder te vermijden.
  • Aangesloten op centrale regelaar die zorgt voor optimale werking in functie van gevraagde ruimtetemperatuur. Meting van plafondtemperatuur en ruimtetemperatuur. De Ventilatoren draaien enkel als er energiewinst kan geboekt worden
  • geluidsarm

Projectfoto's

Zoeken op deze website

Niet gevonden wat u zocht?

Neem dan contact op met onze Vivox experts:

Bel: 056 / 711 711 - Mail: info@vivox.be